Challenger Electrical Issues

Discussion in 'Challenger Mechanical Problems Forum | TSB's' started by Reginer Weiner, Nov 10, 2020.

  1. Reginer Weiner

    Reginer Weiner New Member

    Posts:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 10, 2020
    Location:
    Millington TN
    I own a 2014 Challenger.aka Silver Bullet.... It has 112000 miles. Last two weeks been having issues. First check engine light was on. Had it scanned by a friend. They cleared it out. Drove it around the block. Fine. Then when I went to leave tried to remote start..Car was completely dead. Had it towed..Ended up they said..needed new battery. Even though I really didnt believe that. So next day. I go to remote start..Completely dead again. Was able to get it started. Went straight to dealer. They couldn't find anything wrong. So today. Left for work. Came to a stop sign. Gas gauge fluttered from full to empty and back. Wet road/slippery warning light came on.( sun out) But drove fine. After work. Came to red light..same thing. Gas gauge went from full to empty and back. . air condition would not turn on. Then it seemed to correct itself and air worked again. Check engine light came back on by the time i got home. I owe 400 dollars on this car and i don't want to get rid of it. I enjoy driving it. But i have to have reliable transportation. Maybe a tune up needed? New spark plugs? Any idea/help is appreciated...
     
  2. Katshot

    Katshot Full Access Member

    Posts:
    1,139
    Likes Received:
    277
    Joined:
    Mar 28, 2020
    Location:
    Florida
    Check the battery and ground cables. Specifically the body ground connection.
     
    Reginer Weiner likes this.
  3. 2014RT

    2014RT Active Member

    Posts:
    28
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 26, 2019
    Location:
    Oklahoma
    You might have a dealership check the TIPM...
    When mine went out, the car acted weird for about a day, then nothing. Started with a dead battery. Changed the battery and started, then dead again the next morning. Had towed to dealer, and $1400 later was good as new.


    Sent from my iPhone using Tapatalk